Kom op 17 juni naar de Meurop-site en ontdek een belevingscentrum van e- mobiliteit en duurzaamheid!

De deuren gaan open om 10 uur. 

Je bent welkom tot 17 uur!
 • ontdek en rijd met elektrische auto's
 • of elektrische scooters en mopeds
 • en elektrische fietsen
 • maak kennis met deelwagenprojecten
 • en duurzaamheidsprojecten
 • laat je toestel repareren in het repair café
 • maak kennis met de fietsbieb
 • luister naar boeiende sprekers en lezingen
 • geniet van fair trade-catering
 • laat de kleinsten knutselen en fietsen
 • laat je bolide fotograferen

“De oude Meurop-site en de toekomstige Dijledonk-site zijn een toonvoorbeeld van hoe het verleden en toekomst kunnen worden samengebracht. Voor de afbraak knallen we nog een laatste keer.”Oude Keerbergsebaan 8, Bonheiden (Rijmenam)


Benieuwd naar het programma? Ontdek welke standhouders er voor jong en oud een boeiende dag van maken.

Je bent welkom tussen 10 en 17 uur

E-mobiliteit auto


Elektrische wagens zijn aan een ware opmars bezig. Dat maakt ook dat je soms het bos door de bomen niet meer ziet door zo'n groot aanbod. Maar wat als we dat aanbod tot bij jou brengen? We hebben concessies uit de ruime regio Bonheiden/Mechelen gevraagd of ze hun elektrische vloot samen willen brengen onder één dak. Je krijgt dan de kans om je te bevragen bij verkopers uit de buurt én als toemaatje kan je ook wagens testen. 

Laadinfrastructuur, info over bidirectionele laadtechnologie en ondersteunende diensten komen uiteraard ook aan bod.

De lijst hiernaast zijn de merken die nu reeds hun aanwezigheid hebben bevestigd. De kans is groot dat die lijst zich nog uitbreidt de komende weken.

E-mobiliteit moped en scooter


Elektrische mobiliteit is niet beperkt tot vier wielen en daar staan we wel vaker te weinig bij stil. Wist je dat er ondertussen heel wat elektrische scooters en e-mopeds op de baan zijn, en dat aan echt democratische prijzen?


De merken hiernaast zijn slechts een greep uit het aanbod. Verwacht je aan een update de komende weken.

E-mobiliteit: elektrische fietsen


Sinds de lancering van elektrische fietsen en speed pedelecs is die markt geëxplodeerd en dat is ook logisch. Dankzij de komst van de elektrische fiets kunnen ook oudere generaties nog langer genieten van het cruisen op de Vlaamse wegen zonder in te boeten aan comfort. Voor elke doelgroep is er een elektrische fiets en dat willen we ook tijdens dit event aantonen. De lijst met aanbieders zal zeker nog uitbreiden. Stay tuned!

Deelwagenprojecten


Deelwagens zitten in de lift en dat is niet zo onlogisch. Het autobezit staat terrein af aan het delen van een wagen, vooral omdat de wagen vaak stilstaat en er kosten verbonden zijn aan dat stilstaan. De shift naar deelwagens is trouwens niet langer iets van steden, Bonheiden is daar een mooi voorbeeld van. Ontdek welke deelwagenprojecten er bestaan en hoe je jouw wagen ook zou kunnen delen en er nog iets aan kan verdienen.

Repair café


Heb je een defect toestel thuis en vind je het zonde om het weg te gooien? Laat het dan herstellen op het Repair café, dat we speciaal inrichten voor revisie van toestellen. De kans is groot dat we je toestel terug aan de praat krijgen. Breng het gerust mee en laat het tijdens je bezoek aan het event achter bij de herstellers.

Wil je zelf je handen uit de mouwen steken als hersteller? Laat het dan weten via onderstaande formulier.

 
 
 
 

Catering


Tijdens de zomer een event bezoeken zonder een drankje? Geen paniek, daar is voor gezorgd! Uiteraard zal de link met duurzaamheid nooit ver te zoeken zijn, daar zullen deze aanbieders zeker voor zorgen.

Duurzaamheidsprojecten


Hoe geven we afval een tweede leven? Hoe toveren we een oude industriële site zoals Meurop om tot een duurzaam project? Hoe kan je als burger bijdragen aan een burgercoöperatie die zich toespitst op energie? Dat en veel meer verneem je bij deze standhouders.

Hersteldienst fietsbatterijen


Werkt de batterij van je fiets niet goed meer of is ze niet meer zo performant? Alvorens die meteen te vervangen door een nieuwe, laat je ze best reviseren, want de kans is groot dat ze gewoon kan worden hersteld tot een nieuwe en voor een fractie van de kost! Je verneemt er alles over bij e-Battery uit Mechelen.

Fietsbieb


Wacht, een fietsbieb? Jazeker! En om duidelijk te maken wat dat precies inhoudt en hoe je je makkelijk kan registreren om een fiets te ontlenen, kunnen ze op dit event niet ontbreken. Kom hen gauw ontdekken en verneem hoe jij je van a naar b verplaatst met hun fiets(en).

Sprekers en lezingen


Een event over duurzaamheid staat stil bij de uitdagingen van vandaag en morgen. Doorheen de dag kan je komen luisteren naar sprekers die over circulariteit, klimaat, energie en ecologie komen spreken. Toegankelijk, inspirerend en leerrijk, dat is de essentie. De exacte tijdstippen van deze sprekers worden nog meegedeeld.

Virginie Versavel


Circulife

Johan Stiens


VUB

Ronny Ruyters


Watt's Next

Tim Briers


Watt's Next

Voor de kids


Knutselen met afval, fietsen in een afgebakend parcours? Of beide? Ja, ook aan de jongsten wordt gedacht en dankzij hulp van de lokale gemeenschap kunnen we ook hen een leuke dag bezorgen. En ondertussen kan je luisteren, beleven en proeven!

Snelle besparingen op energiekosten


Øko Store is een nieuwe energiewinkel in Bonheiden die zich specialiseert in het uitzoeken en aanreiken van oplossingen om thuis energie te besparen. Van slimme thermostaten tot heuse energiebeheersystemen. Maar het gaat verder dan dat, want ze bieden ook slimme stekkers, STEM-pakketten voor kinderen, zonnepanelen voor onderweg, duurzame powerbanks, ... Neem zeker een kijkje aan hun stand en ga met heel wat kennis en oplossingen naar huis.

(c) Alex Harris
(c) Alex Harris
(c) Alex Harris

Shoot van jou en je (geteste) twee- of vierwieler


De Brits-Belgische fotograaf Alex Harris laat je stralen na je testrit of met je eigen wagen. Maak op het event een afspraak zodat je zeker je shoot niet mist. Prijs en details volgen nog.

Over Alex:

A professional photographer for 10 years, Alex specialises in portraits; usually of people, but he also loves shooting cars. They too have their own character, right? Why not let him put yours in the spotlight!